RSI training

Als medewerkers intensief repeterende werkzaamheden uitvoeren en langdurig achter een beeldscherm zitten is er een verhoogde kans op klachten aan arm, nek, rug of schouders. Door te zorgen dat uw medewerkers weten wat zij zelf kunnen doen om hun lichaam effectief te gebruiken bevordert u de productiviteit en vermindert u de kans op vermindert u de kans op verzuim.
Met een training gezond beeldschermwerk kunt u klachten zoals RSI voorkomen of terugdringen.

Inhoud van de training

In de plenaire voorlichting oefenen we interactief vaardigheden gericht op het verbeteren van houding, werkgewoonten, het instellen van stoel en bureau, typen en muizen. Hierbij maken we gebruik van o.a. een spierspanningsmeter, ballonnen en een dynabands. Tijdens de training worden de deelnemers zich meer bewust van hun (onbewuste) werkwijze, leren zij te beoordelen of deze efficient is verkrijgen zij praktische vaardigheden om de werkgewoonten te verbeteren. Daarnaast leren wij hoe medewerkers hun (thuis) werkplek kunnen beoordelen en ergonomisch in kunnen stellen en geven we enkele taakgerichte oefeningen om de belastbaarheid voor beeldschermwerk te verbeteren. Aan het eind van de training bespreken we de invloed van vermoeidheid en werkstress en geven we praktische tips en adviezen om dit te voorkomen of te verminderen.
Onze uitgangspunten van de training zijn bewustwording –> gedragsverandering –> eigen verantwoordelijkheid, om te bereiken dat medewerkers zelf gaan zorgen dat zij hun lichaam efficiënt en effectief voor het werk inzetten.

Resultaat van de training

Na de training hebben medewerkers kennis, inzicht en vaardigheden in:

  • fysieke- en repeterende belasting bij beeldschermwerk
  • de risico’s en de gevolgen hiervan op de nek, rug en schouders
  • hoe dit op een gunstige manier beïnvloedt kan worden door een betere werkhouding, spierspanning, werkgewoonten, ontspanning, gedrag en ergonomie
  • een adequaat inzicht in preventie en omgaan met blessures bij beeldschermwerk

Meer weten over gezond beeldschermwerken?