Ergonomisch werken houdt rekening met de wijze waarop ons lichaam wordt uitgelijnd, ondersteund en bewogen. Een belangrijke focus is om is om de dingen waarmee we werken passend te maken (of aan te passen) voor een gunstige belasting van spieren, pezen en gewrichten. Hiermee worden randvoorwaarden gecreëerd voor ergonomisch werken. Om ergonomisch werken in de praktijk toe te passen is daarnaast een goede instructie belangrijk, bijvoorbeeld over werkgewoonten, werkhoudingen, statische, fysieke & mentale belasting.

ergonomischwerken

Uitgebreide infographic ontvangen?


Om het ergonomisch werken en het instellen van een beeldschermwerkplek voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken, heeft Ergomotion een uitgebreide infographic ontwikkeld. Hierin staan:

  • alle basisvoorwaarden voor een ergonomisch ingestelde werkplek,
  • 3 stappen om de werkplek ergonomisch in te stellen
  • tips voor ergonomisch werken, een goede werkhouding en ontspanning om zo klachten als rugpijn, hoofdpijn en RSI te voorkomen.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Je zit nergens aan vast. We gebruiken je e-mail adres alleen om je te informeren over nieuwe infographics en initiatieven van Ergomotion. En je gegevens (e-mailadres) zullen we nooit aan derden doorgegeven. Je kan je altijd uitschrijven.