gezondheidsportaalPersoonlijk e-Health gezondheidsportal

Ergomotion biedt medewerkers nu de gelegenheid om toegang te krijgen tot een persoonlijk
e-Health gezondheidsportal, ter preventie van klachten of ter ondersteuning van coaching, training en revalidatie. Hiermee ondersteunen we medewerker extra in het behouden en verbeteren van de gezondheid.

Functionaliteiten voor de werknemer:

  • Een taakgericht oefenprogramma bij beeldschermwerk en fysieke belasting
  • Een koppeling met de fitbit gericht op het bevorderen van een actieve leefstijl
  • Ergonomische adviezen en gezondheidsinformatie
  • Communicatie met de bedrijfstherapeut via een beveiligd berichtcentrum ( chat en e-consult)
  • Vragenlijsten en feedback op de voortgang

Wij bieden de volgende mogelijkheden:

Ondersteuning bij (secundaire)preventie
Online arbo advies bij beginnende klachten. Bijvoorbeeld als de medewerker regelmatig last heeft van rugpijn kan deze via e-consult een advies vragen. Een paramedicus van Ergomotion beoordeelt de klacht, neemt persoonlijk contact op en maakt een online oefenprogramma met enkele rugoefeningen, ergonomische- en houdingsadviezen adviezen met de vraag aan de patiënt/medewerker om de voortgang te registreren in het logboek.

Ondersteuning bij werkhervatting
Gerichte online begeleiding en ondersteuning om het de arbeidsbelastbaarheid en herstelgedrag van de medewerkers te bevorderen. Een maatwerk persoonsgericht online oefenprogramma, informatie , vragenlijsten en e-consults onder begeleiding van de bedrijfstherapeut.

Ondersteuning na een werkplekonderzoek
Na het onderzoek van de werkplek biedt dit voor de werknemer mogelijkheden voor het raadplegen van persoonsgerichte oefenvideo’s om bijvoorbeeld spieren te ontspannen, ergonomische video’s en de mogelijkheid voor e-­consults met de bedrijfstherapeut.

Follow up na een training
Ondersteuning voor de medewerker na een training. De medewerker kan alle relevante informatie nalezen, krijgt toegang tot oa de gegeven instructies en kan desewenst advies vragen aan de medewerker van Ergomotion.

e-Vitality
Het e-Health gezondheidportal is ontwikkeld door e-Vitality. e-Vitality is partner van Ergomotion.