Re-integratie
1e spoor
Wij begeleiden werknemers met fysieke klachten gerelateerd aan hun werk. Hierbij beoordelen we de werkhouding, de werkplek, taken, werkduur en de organisatie van het werk en geven we persoonsgerichte training en instructie gericht op re-integratie en herstel.
Plan van aanpak Re-integatie
Intake en inventarisatie
Tijdens het initiële gesprek met de werknemer en andere betrokken partijen (zoals leidinggevenden) worden de actuele klachten, beperkingen en zorgen, zowel in de thuissituatie als op de werkvloer,in kaart gebracht. Hierbij wordt ook gekeken naar relevante gedragsmatige, omgevings- en werkomstandigheden die van invloed kunnen zijn. Het doel is om de precieze vraagstelling te verduidelijken en gezamenlijk tot een helder beeld te komen.
Knelpunten
In een driegesprek tussen de werknemer, de coach en de werkgever/leidinggevende inventariseren we vervolgens de mogelijke knelpunten die worden ervaren of verwacht bij de terugkeer naar werk. Deze knelpunten kunnen praktisch van aard zijn, maar ook betrekking hebben op procesmatige of persoonlijke aspecten. Indien nodig vindt er ook een observatie van de werkplek plaats.
Vervolgens wordt er een inventarisatie gemaakt van de fysieke belastbaarheid van de werknemer, de actuele werkomstandigheden en het werkgedrag.
Plan van aanpak
In samenwerking met alle betrokkenen brainstormen we over mogelijke oplossingen en selecteren we de meest geschikte oplossingsrichtingen.Hierin worden concrete afspraken vastgelegd over wie, wat en wanneer zal worden ondernomen om de gekozen oplossingen te realiseren.
Uitvoering
Het plan van aanpak kan diverse interventies bevatten, zoals oefentherapie, training on the job en andere maatregelen om de fysieke klachten te verhelpen en de werknemer te begeleiden.
Evaluatie en Samenwerking
Om de voortgang nauwgezet te kunnen monitoren en het behandelplan indien nodig bij te stellen, vinden er wekelijkse of tweewekelijkse evaluaties plaats.