Home2022

Ergomotion adviseert en coacht organisaties bij vraagstukken rondom vitaliteit en inzetbaarheid van medewerkers. Van preventie en verzuim op organisatieniveau tot aan individuele behandeling en ondersteuning bij re-integratie. Met 25 jaar ervaring in de bedrijfszorg kijken we verder dan symptoom- bestrijding. We geloven in een integrale benadering van het thema vitaliteit en richten ons daarbij op emotie, cognitie én omgeving. We meten niet alleen de resultaten van verzuim maar we zorgen ervoor dat aandacht voor fysieke en mentale belasting een vanzelfsprekende positie inneemt binnen de organisatie. Eigen regie van medewerkers staat daarbij centraal.

CURSUS & TRAINING

Doen wat belangrijk is voor zichzelf en de organisatie

We verzorgen maatwerk webinars, workshops, trainingen & coaching afgestemd op de specifieke wensen en bedrijfsomstandigheden. Op het gebied van fysieke belasting, ergonomisch werken, stressmanagement, slaap, leefstijl en vitaliteit. De werkwijze is interactief & ervaringsgericht, gericht op educatie & bewustwording. We zorgen ervoor dat feitenkennis aansluit bij de eigen beleving van de deelnemer waarbij we in gesprek gaan over wat wel werkt. Het doel is besef van eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers en de “eigen regie” nemen over gezondheid en inzetbaarheid.

ONDERZOEK & ADVIES

Inzetbaarheid van medewerkers in kaart brengen en verbeteren

Door onderzoek, healthchecks, gevalideerde vragenlijsten, workshops en onderzoek brengen we de gezondheid, vitaliteit en werkvermogen van werknemers in kaart. We creëren helderheid over de koers, wensen en  verwachtingen die de organisatie heeft van haar medewerkers.
Deze uitkomsten geven inzicht. Bij zowel medewerkers als bij leidinggevenden en het management. Denk hierbij aan gezondheidsrisico’s van medewerkers, het bepalen van het gewenste doel en het vaststellen van de effectiviteit van de oplossing. Het uiteindelijke doel: Continuïteit en productiviteit van de organisatie als totaal positief beïnvloeden.

SPECIALISTISCHE BEGELEIDING

Tijdig de regie in handen bij (dreigend) verzuim

We begeleiden medewerkers met fysieke klachten bij re-integratie en duurzame inzetbaarheid. We pakken de klacht aan bij de oorzaak, wat vaak ligt bij bijvoorbeeld een verkeerde (werk)houding. Omdat we trainen ‘on the job’ is onze begeleiding op maat en effectief en kan de medewerker de klachten zelf verminderen en/of voorkomen.
Samen met de medewerker en betrokken brengen we de achterliggende belastende factoren in kaart evenals de mogelijkheden om de bron van de klacht (zelf) te beïnvloeden of weg te nemen.

GA MET ERGOMOTION VOOR:

  • Minder ziekteverzuim
  • Vitaliteit op de werkvloer
  • Eigen regie van medewerkers
  • Minder fysieke en mentale belasting
  • Creatieve oplossingen
  • Maatwerk programma’s en trainingen
  • Functioneel herstel bij reintegratie
 
Home2022 3
Home2022 4
Home2022 5
Home2022 6
Home2022 7
Home2022 8

Door de prettige groep en goede cursusleider heb ik veel geleerd. Ik kan de cursus iedereen aanbevelen die als ARBO medewerker werkt (kennis up to date houden) of nieuw aan de slag gaat als ARBO medewerker.

Niet alleen resultaten bij werkplekonderzoeken, maar ook de onlangs preventieve training ‘fysieke belasting bij beeldschermwerk’ werd enthousiast door de collega’s ontvangen. Ergomotion staat in onze ogen voor vriendelijke trainers en een goede samenwerking

De deelnemers waren erg enthousiast, met name over het praktische deel. Dit was precies afgestemd op hun behoeften en de alledaagse praktijk. De instructies waren helder en goed toepasbaar.

Als je taak als preventiemedewerker voornamelijk is gericht op de preventie en vermindering van RSI klachten dan is dit een absolute aanrader! Informatief, praktisch en dynamisch; een goede combinatie van theorie en praktijk!

Door de cursus tillen de leidsters in de kinderopvang weer met frisse moed!

“We zijn bewust geworden van de kleine dingen die we kunnen doen om grote schade aan de gezondheid te voorkomen.”

Wij zijn nu goed in staat om onze collega’s te adviseren om op een gezonde manier beeldschermwerk te verrichten en de werkplek ergonomisch in te stellen. Ergomotion heeft ons een goede theoretische achtergrond gegeven als referentiekader voor ons advies maar vooral de manier waarop we nu praktijkgericht adviseren en coachen blijkt bijzonder effectief!

Wij zijn erg tevreden over de vakkundige hulp van Ergomotion bij ons op kantoor. De medewerker voelt zich serieus genomen door het zeer uitgebreide consult en de duidelijke toelichting daaromheen.

© 2022 Ergomotion - Vitality & Wellbeing at Work | A. Hoffmanweg 1 a - 2031 RD - Haarlem | info@ergomotion.nl I +31853038272 - Enfold WordPress Theme by Kriesi
X