gezonde werkplek kantoor bureau

Werknemers zitten meer en bewegen minder. Lang zitten verhoogt de kans op rugpijn, nek- of schouderklachten, op overgewicht en diabetes. Zo af en toe sporten is niet genoeg om de schadelijke effecten tegen te gaan. Het onderbreken van langdurig zitten met beweegmomenten houdt medewerkers gezond en inzetbaar.

Een gezonde werkplek biedt mogelijkheden om zitten af te wisselen met  beweging zoals ‘dynamisch’ zitten, staan en lopen. Zitballen, ergonomische stoelenen statafels dragen allemaal bij aan een gezonde werkplek waarbij meer variatie van werkhoudingen en beweging mogelijk is.
Als werknemers zich daarnaast bewust zijn van het belang om meer te bewegen op het werk zullen ze eerder daadwerkelijk gebruik maken van de vele mogelijkheden om gezond te werken. Maar hoe realiseer je dat?

Verhuizen, herinrichten of de start van een bedrijf zijn stuk voor stuk een mooie aanleiding om samen met Ergomotion gezonde werkplekken te creëren. Onze ergonoom geeft advies of stelt dan samen met u een projectplan op voor het ergonomisch, veilig en gezond inrichten van de werkplek, (her)huisvesting en (her)inrichting. Voorbeelden zijn advies over meubilair, de opstelling en inrichting van de werkplekken (flexwerkplekken), de verlichting, het kleurgebruik en klimaat.