Ergomotion zet zich in om medewerkers gezond en vitaal te krijgen en te houden door het creëren van bewustwording, het vergroten van zelfregie en gezond (samen)werken.

Ergomotion is een organisatie adviesbureau dat zich in zet om medewerker gezond en vitaal te krijgen door het creëren van bewustwording en gezond (samen) werken. Eigen regie en het eigenaarschap op de juiste plek zijn hierbij cruciale uitgangspunten. We kijken naar  vraagstukken vanuit een integrale benadering van van fysiek, emotie, cognitie en omgeving. Naar wat nodig is om inzetbaar te zijn en te blijven en hoe medewerkers het beste te ondersteunen in het zorgen voor hun inzetbaarheid op de langere termijn. Niet alleen door interventies aan te bieden voor medewerkers, maar ook door helderheid te verschaffen over de koers, de wensen en de verwachtingen die de organisatie heeft van haar medewerkers. Ergomotion is een netwerkorganisatie met landelijke dekking. We kijken per vraagstuk naar de juiste match tussen persoon en organisatie.

HOE HET BEGON

Ergomotion is ruim 20 jaar geleden ontstaan uit de paramedische praktijk voor Oefentherapie in Amsterdam. In de praktijk kwamen veel cliënten met klachten gerelateerd aan fysieke- en mentale overbelasting. Toen de zorgverzekeraar een pilot startte die de mogelijkheid bood om mensen op het werk te behandelen was de stap naar het bedrijfsleven snel gemaakt. Juist het behandelen en trainen op het werk blijkt effectief te zijn omdat zo een groot deel van de bron van de klachten duidelijk wordt evenals de oplossing om klachten te verminderen en te voorkomen.

Ergomotion is uitgegroeid tot een landelijk netwerk van professionals. Al onze professionals hebben dezelfde bevlogen benadering: Vanuit een integrale aanpak kijken we altijd naar het totaalplaatje (fysiek, emotie, cognitie en omgeving) en streven we naar persoonlijke ontwikkeling van medewerkers binnen de organisatie. Ergomotion staat voor vitaliteit en welbevinden op de werkvloer!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Partner van


Het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI
) is het kwalitatief hoogwaardige en veelzijdige kennisnetwerk op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Netwerk Duurzaam Fysiek Werk    
Het netwerk is bedoeld voor organisaties die fysieke belasting willen aanpakken

Kwaliteitsregister Paramedici
Het Kwaliteitsregister Paramedici registreert of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).