Ergomotion zorgt er voor dat organisaties hun medewerkers optimaal kunnen inzetten. Door mensen te inspireren en activeren om zelf in beweging te komen, vergroten we hun zelf-regie en duurzame inzetbaarheid.

Al onze professionals hebben dezelfde bevlogen benadering: Vanuit een integrale aanpak kijken we altijd naar het totaalplaatje (fysiek, emotie, cognitie en omgeving) en streven we naar persoonlijke ontwikkeling van medewerkers binnen de organisatie. Ergomotion staat voor vitaliteit en welbevinden op de werkvloer!

Wat mag u van ons verwachten?

  • Gezonde werkplek
    Wij inventariseren en geven advies over arbeidsomstandigheden die nadelig kunnen zijn voor de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers.
  • Training en opleiding
    Wij richten onze inzet niet alleen op kennisoverdracht, maar op bewustwording, gedragsverandering en besef van eigen verantwoordelijkheid. Zo weten mensen wat ze zelf kunnen doen om vitaal te blijven. We geven praktisch tools, oefeningen een adviezen over om je lichaam gezond en effectief te gebruiken, adequaat om te gaan met stress, werkdruk, eigen emoties en die van anderen.
  • Interventies
    Bij ziekten, stress- en werkgerelateerde klachten versterken we vooral inzicht, de eigen regie en zelfmanagement. Daarnaast geven we praktische tools, oefeningen en adviezen waarmee mensen direct aan de slag kunnen. Zo weten mensen wat ze zelf kunnen doen om klachten te beïnvloeden, te werken aan herstel of beter omgaan met de klacht.

HOE HET BEGON

Ergomotion is ruim 20 jaar geleden ontstaan uit de paramedische praktijk voor Oefentherapie in Amsterdam. In de praktijk kwamen veel cliënten met klachten gerelateerd aan fysieke- en mentale overbelasting. Toen de zorgverzekeraar een pilot startte die de mogelijkheid bood om mensen op het werk te behandelen was de stap naar het bedrijfsleven snel gemaakt. Juist het behandelen en trainen op het werk blijkt effectief te zijn omdat zo een groot deel van de bron van de klachten duidelijk wordt evenals de oplossing om klachten te verminderen en te voorkomen.

Ergomotion is uitgegroeid tot een landelijk netwerk van professionals met dezelfde passie: mensen en organisaties professioneel en persoonlijk laten groeien door het vergroten van duurzame inzetbaarheid, leiderschap en zelfregie.

MEER WETEN?

Partner van


Het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI
) is het kwalitatief hoogwaardige en veelzijdige kennisnetwerk op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Netwerk Duurzaam Fysiek Werk    
Het netwerk is bedoeld voor organisaties die fysieke belasting willen aanpakken

Kwaliteitsregister Paramedici
Het Kwaliteitsregister Paramedici registreert of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).