stress managementThuis of op het werk. Iedereen heeft ermee te maken: stress. Hoewel enige mate van stress ons helpt om goed te functioneren, kan langdurige stress allerlei klachten veroorzaken of bestaande klachten verergeren. Hoewel van nature iedereen zich kan ontspannen, gunnen veel mensen zich hiervoor weinig tijd. Soms is dit iets dat ze opnieuw moeten aanleren, fysiek en mentaal.  
Juist omdat iedereen stress anders beleeft, staat de beleving centraal in onze training stress management. Voordat medewerkers hun gedrag veranderen om minder last hebben van stress is het nodig dat ze de stress tijdig herkennen en erkennen. Uiteindelijk zal dat leiden tot verzuimreductie, een hogere kwaliteit van het werk en meer motivatie.

Inhoud van de Training
De training stressmanagement is interactief, praktisch en ervaringsgericht.
We geven inzicht in de achterliggende mentale en fysieke aspecten van stress, hoe deze van invloed zijn op vitaliteit, welzijn, concentratie en functioneren. Deelnemers leren praktisch toepasbare stress management technieken om adequaat om te gaan met situaties waarbij men onder druk moet presteren. 

Onderwerpen die aan bod komen 

  • (Werk)stress: oorzaak, risico’s en klachten 
  • Positieve stress en negatieve stress 
  • Wat doet stress met ons lichaam en brein 
  • Stress, adequate en inadequate denkpatronen (cognities) 
  • Stress coping skills (op basis van RET en ACT) 
  • Ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen 
  • Biofeedbacktraining d.m.v. biodot, stressthermometer of hartcoherentie 
  • Het toepassen van nieuwe inzichten en stress management vaardigheden in dagelijkse activiteiten 
  • Discussie, uitwisselen van ervaringen 

Werkwijze
Wij maken de training stressmanagement geheel op maat, gericht op de organisatiedoelen, kernwaarden en individuele gezondheidsaspecten.
Voorafgaand aan de training zullen de doelstellingen met de trainer worden afgestemd. 

 Open inschrijving

Incompany

Wij bieden de mogelijkheid voor een incompany training stressmanagement bij meerdere deelnemers. Dat biedt de mogelijkheid om onderdelen van de cursus aan te passen aan de wensen en bedrijfsspecifieke omstandigheden binnen het bedrijf. Voorafgaand aan de training zal dit door de trainer worden afgestemd.

Meer weten over een training stressmanagement?