klimaatonderzoekEen slecht binnenklimaat kan veel klachten veroorzaken. Een binnenklimaat lijkt vaak comfortabel maar als werknemers de hele dag stil zitten en vooral met hun hoofd bezig zijn dan krijgt een slecht binnenklimaat ineens een grote impact. Denk aan klachten als gevolg van koude, warmte, tocht, gebrek aan frisse lucht, luchtjes en stank.  Dit hoeft niet altijd tot uitval of ziekteverzuim te leiden, echter als dit wel gebeurt kan dit leiden tot veel schade: bij werknemer (emotioneel en qua sociale zekerheid) en bij werkgever (productieverlies, vervangingskosten e.d.) Het is zaak om klachten door het binnenklimaat zoveel mogelijk te voorkomen. Dit kan door middel van een gedegen  klimaatonderzoek.

Hoe werkt een klimaatonderzoek

Ergomotion gaat uit van waarneembaarheid van omgevingsfactoren. Dat betekent in dit geval dus: meten. Alleen dan is vast te stellen of het binnenklimaat voldoet aan de normen.
Voordat men gaat meten is het wel zaak om eerst te beoordelen wat er nu feitelijk te zien is qua aspecten. Eerst kijken en dan pas meten.

Hoe ziet een klimaatonderzoek er uit?

Het onderzoek vind plaats op de betrokken afdeling.Van tevoren wordt (enige) informatie ingewonnen over de afdeling (ligging, grootte, indeling, aantallen werknemers enz.
Het klimaatonderzoek start vervolgens met kennismaking en bespreking van de situatie. Vervolgens maken wij een ronde maken over de betrokken afdeling, met de informatie in het achterhoofd; hierin kunnen ook de stook- en technische ruimtes worden bezocht.  Er zullen dan enkele kortdurende metingen worden verricht om zo een goed beeld van het verloop te verkrijgen 

Rapportage en toelichting

Alle bevindingen van het klimaatonderzoek worden in overzichtelijke tabellen beschreven.
Op deze manier ziet u in één oogopslag hoe uw bedrijf er voor staat op gebied van het klimaat.

Meer weten over een klimaatonderzoek?

X