Mensendieck richt zich op het gehele lichaam.

  • De oorzaak van de klacht wordt beoordeeld en behandeld door te kijken naar de samenhang tussen klacht, lichaamshouding en bewegingsgewoontes.
  • U krijgt een individueel behandelprogramma waarin u werkt aan een blijvende verbetering van zijn totale houdings- en bewegingspatroon. Met als resultaat: het verhelpen van bestaande klachten en het voorkomen van toekomstige klachten.

Interactie tussen lichaam & geest en omgeving.

  • Mensendieck richt zich op de totale mens. wij behandelen vanuit een  holistische benadering. De laatste jaren is er door onderzoek op dit gebied, steeds meer duidelijk geworden over de relatie van lichaam, brein en hart.

Mensendieck vraagt van u een actieve houding.

  • Oefentherapie Mensendieck komt er in feite op neer dat wij u  “coachen” in plaats van “behandelen”
  • De oefeningen die u krijgt vormen als het ware het gereedschap waarmee u zelf aan de slag kan.
  • Voor het welslagen van de therapie is het dus van doorslaggevend belang dat u actief aan de behandelingen deelneemt en bereid bent om gezonder bewegingsgedrag aan te leren.

Mensendieck maakt u zelf deskundig en zelfredzaam

  • U leert stapsgewijs de samenhang tussen klacht en lichaamshouding te doorzien en ontdekt hoe u zelf de klacht positief kunt beïnvloeden.

Resultaat Mensendiecktherapie

  • Het uiteindelijke effect van oefentherapie Cesar/Mensendieck is dat in ongeveer 75% van de gevallen de klachten verminderen of verdwijnen, zelfs zonder dat de oorzaak van de klachten is weggenomen. Dat lukt (uiteraard) niet in alle gevallen. Maar belangrijk is dat de cliënt weet wat er met hem aan de hand is en geleerd heeft daar op eigen kracht mee om te gaan.

Hoe kunnen wij u helpen?
Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden of wilt u telefonisch kennismaken?
Als u het contactformulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X