Week van de werkstress 1In onderzoek naar werkbeleving geeft 42% van de Nederlanders aan dat de werkdruk het afgelopen jaar is gestegen en maar liefst 32% vindt de de huidige werkdruk te hoog. Deze cijfers zijn over de afgelopen 3 jaar gestaag gestegen en leggen langzaam meer druk op de duurzame inzetbaarheid.

Dat werkstress inmiddels de beroepsziekte nummer 1 is zal niemand meer verrassen, maar toch ontbreekt het bij de meeste organisaties nog steeds aan een actieve houding en een doordacht plan om de werkdruk structureel te verlagen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert de Week van de Werkstress om werkgevers te stimuleren werk te maken van het verlagen van werkstress. Op de website zijn inspirerende praktijkverhalen, handige hulpmiddelen en diverse bijeenkomsten te vinden.

Professionele ondersteuning bij het structureel verlagen van werkstress binnen jouw organisatie

Juist omdat iedereen stress anders beleeft, staat deze beleving centraal in onze training stressmanagement. Voordat medewerkers hun gedrag veranderen om minder last hebben van stress is het nodig dat ze de stress tijdig herkennen en erkennen. We geven inzicht in de achterliggende mentale en fysieke aspecten van stress, hoe deze van invloed zijn op vitaliteit, welzijn, concentratie en functioneren. Deelnemers leren praktisch toepasbare stress management technieken om adequaat om te gaan met situaties waarbij men onder druk moet presteren.

Ergomotion biedt in het kader van de week van de werkstress een gratis telefonisch consult aan. Neem eens contact op met Iwan Kind, om te bespreken hoe je op een duurzame manier de werkstress binnen jouw organisatie structureel kunt verlagen. Besluit je na dit consult te starten met de training werkstress, dan biedt Ergomotion daar eenmalig een leuke korting voor aan!

X